legitimation?

Nu har jag suttit här vid köksbordet en bra stund. I ryggsäcken ligger diagnoser som ska gås igenom. Första veckan och motviljan till denna del av mitt yrke känns redan tydligt i bröstet. Bortsett från provtillfällena så är det här baksidan av läraryrket. Att man alltid har nåt med hem som ska kommenteras. Gissar att jag sitter rätt länge innan jag känner det berömda taget i kragen dra mig mot väskan.

 

Annars så läser jag med sorg i bröstet om lärarna i Hofors och deras bägare som redan är full. I första veckan. Och jag förstår dem! känslan kommer krypande även här. Frustrationen! Vad var det som var så viktigt förra veckan så att vi inte hann prata om ämnen och kursplaner? Besviken...

 

Annars har jag idag gått igång på 'godtyckligheten' i lärarlegitimationen. När man kontaktar 'sin' högskola för att få sin examen så försöker de trixa med kurser som inte ursprungligen ingår i det ordinarie programmet. Kan man göra så? Jag fattar väl att högskolorna försöker hjälpa till, i all sin välvilja. Jag fattar också att den lärare som ringer blir glad när det löst sig för denne. Men vem kontrollerar högskolorna?

 

Alltså, jag lägger inte nån skuld på läraren som vill ha detta fixat så snart som möjligt.

Men vad blir det här för kvalitét i slutänden?

 

Sen skulle ju jag vilja ha en plastbit med bild och chip på när jag tar ut min legitimation. Inte en PDF-fil!

//Sveneric

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln