skolstart

Det känns inte bra. Alltså inte jobbet med eleverna. Men det har gått tre dagar (endast två dagar enligt schema) och det är så mycket som hänger i luften. Första veckan, eller 'planeringsveckan' gick åt till att skriva arbetsplaner. Under de få stunderna som vi hade i ämnena, blev vi aldrig fulltaliga. Dert var hela tiden nån som skulle ha en särskild prövning eller gå på nåt annat möte.

Vi behöver tid att diskutera LGR-11 och dess kursplaner tillsammans. Nya mål, nya kunskapskrav, nya planeringar (det som förr hette LPP i kommunen). Det har vi nu inte hunnit med utan stressen kommer krypande redan under första veckan. Jag har sagt till våra rektorer, på mitt vanliga, mjuka sätt, att jag inte tyckte att deras planering var särskilt bra. Jag hoppas att de tar till sig detta och gör bättre nästa gång.

Jag försöker vid så många tillfällen som möjligt föra in ett nygammalt begrepp. Nämligen 'undervisningens kvalitet' och att det påverkar våra elevers måluppfyllelse. Jag ställde också frågan i mitt nya trevliga arbetslag, att vilket betyg skulle vi sätta på oss själva i undervisningssituationen? Svaret som kom var att det inte skulle bli särskilt högt.

Jag håller med och funderar på varför vi inte skulle sätta så höga betyg på oss själva?

Just nu så bombarderas vi med blanketter. Nya, som enligt ledningen, 'kommer att göra det enklare för oss längre fram'.

Jag tror själv att dessa blanketter endast är till för att våra ledare ska kunna ha ryggen fri. Jag tänker då inte skriva i nån blankett om vilka elever som hade åtgärdsprogram i årskurs ett. Har det inte gjorts tidigare, så behövs det inte nu heller. SItta i arkivet en dag och leta efter gamla papper... Det kan inte vara en läraruppgit! Våga vägra!

Jag skulle här behöva skriva lite om ledningsfunktionen. Men jag känner att jag måste vänta med det. Risken för uppsägning är för uppenbar just nu.

Livet är allt bra härligt!

Nån som vill anställa en man i sina (mina) bästa år...
Ha det gött
//Sveneric

Etiketter: skolstart

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln