skriva tydligt för eleverna

Efter en skön helg med snickring, golf (och en liten fest) så kom vardagen tillbaka igen. Rätt skönt faktiskt. Idag stod skolfoto, några lektioner och nätverk i matte, på agendan. Hemma 17.45 och påminns av Iphonen att det är möte i Makarna Uhrs Whiskyklubb, 18.30 i Gammelstilla. Ett event ska planeras där Bildoktorn kommer för att hålla i en provning. Ska bli skoj!

 

Skoljobbet rullar på och jag trivs med tiden tillsammans med eleverna. Känslan är ändå att jag ligger efter med så mycket efter så kort tid! Det känns inte bra! Våra planeringar ska skrivas på ett tydligt sätt för våra elever. De ska ligga till grund för omdömena lite senare, som i sin tur ska ligga till grund för IUP och sedan även för betygen.

 

Det här känns jätteviktigt och det komemr att underlätta mycket för oss, när vi fått till ett system för detta. Ska vara enkelt, tydligt och lättarbetat. När det här är klart ska ingen elev behöva bli förvånad över kvittot de får vid jul och sommar.

 

Hur beskriver vi kunskapskraven på ett tydligt sätt för eleverna? Hur vet dom att deras kunskaper har passerat' i huvudsak' i resan mot 'väl' till 'relativt väl'? Är det nån därute som har hittat nåt bra och tydligt sätt och som vill dela med sig.

 

Jag hör att vissa kommuner har haft ganska mycket utbildning både under våren, samt att man går kurser nu. Varför gör inte vi det?

 

VI måste lägga mer tid på detta nu. Men när i dessa dokumentationsnojans tider?

Undrar//Sveneric

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln