Tystnaden

Oj, så mycket det har varit i huvudet ett tag. Så utöver det tuffa arbetet i skolan, har pannan legat i djupa veck och fingrarna i stort sett stått still. Nåt är ur led på min arbetsplats, och jag vet förstås vad. Jag är förstås medveten om att alla inte brukar tycka som jag, och tur är väl det... Men i det här fallet är vi nog rätt eniga.

Jag fick för några veckor sedan två olika uppmaningar att söka jobb. Det här har jag förstås varit med om förr. Men jag vet också att det här startar en process i skallen som gör att kroppen stannar av. Tankarna fokuserar på planer på framtiden tillsammans med ett leende som visar att jag tror att jag har ett värde på marknaden. Att någon där ute vill ha mig till nåt.

Såna här processer upplever jag som jättejobbiga. Tankar tar tid och en jäkla massa energi. Jag vet förstås också att det finns de på arbetsplatsen som tycker att det är bra om jag försvinner och att det finns de som tycker tvärtom. Lika är det med mina elever.

När jag nu begärde tjänstledigt resten av läsåret. Annonsen kom ut. Intervjuer på måndag. DÅ tänker de lägga ner den utbildningen som jag har fått jobb på. Hur skoj är det då att börja där? Vecken i pannan blev djupare när 'min nya rektor' ringer och berättar detta. Men skönt att han gjorde det.

SÅ nu vet jag ju inte vad jag ska göra när min tjänstledighet startar och min ersättare börjar här på min stol. Har ju nåt jobb till på G. Snickare behövs det alltid.

Vi får väl se vad som händer. Ska bli skoj att följa den här utvecklingen.
Ha det gött därute!
//SVeneric

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln