Språkresa

Nu strax. 07:35, avresa de två milen mot Sandviken. Plockar upp en kollega och åker mot Arlanda. 11:15 flyg mot Heathrow och sedan buss mot Southampton. 17:15 är vi framme och blir (förhoppningsvis) upplockad av Moira Kerins och sedan vidare mot min värdfamilj under en vecka.

Jag ska installeras med två hårande hundar. Antihistaminerna är nedpackade. Nånstans så måste jag ha glömt att kryssa i nån ruta i ansökningshandlingarna att jag är pälsdjursallergiker. Det var synd...

 

Alltså, hur gick det här till? Robban frågade först Conny (jag kommer alltid i sista hand) och sedan säkert ett helt gäng till, innan han till slut frågade mig om jag ville följa med på språkkurs. Och så helt plötsligt så fanns det bara 80% av kostnaden på mitt konto. Ja, helt plötsligt var det kanske inte ;-) Det var i tisdags. Så jag fick visst lägga ut slanten. Resterande 20% kommer när vi slutredovisar till internationella programkontoret. Så i tisdags plingade det in ca 17 000 på kontot (tur det för det var nästan slut ;-).

 

2003 var jag i Bristol två veckor och pratade engelska. Nu ska jag prata engelska i en vecka. Lektioner mellan klockan 09.00 och 17.00 varje veckodag. Hem på söndagen den 30 oktober. Så om jag vill tillbringa nån kväll på den lokala puben över en, eller kanske två, Guinness så får jag betala den själv. Men allt annat ingår. Njae, utflykten till Stonehenge på söndag kostar 25 pund. Jag hoppas att jag ska känna mina förfäders vingslag när jag närmar mig stenformationen. Lite som i 'Highlander'-filmerna. 'There can be only one!' Men förmodligen så blir jag besviken igen.

 

Jo föresten. Jag gjorde min sista dag på Söderskolan idag.
Jag laddar upp för lite skrivande efter det beslutet...
Jag frågade nån idag hur min nya rektor var. Svaret som jag fick var ungefär så här. Formell. Fyrkantig och att jag inte ska förvänta mig en klapp på axeln. Varför känns det så bekant?

But now. Southampton. Here I come!

//Sveneric

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln