bye Söder, hello Hofors

I morgon möter jag en massa nya elever på min nya skola i Hofors. Några år äldre än de jag är van med, men jag gissar att de inte är helt olika de jag är van med. Lite färre ämnen att jobba med, men ungefär lika många lektioner i veckan. Skolan verkar vara jättebra. En liten gymnasieskola med rätt få program. Björkhagsskolan.

 

 

Jag ska undervisa på NASA (NAtur-SAm) i Kemi, matte och naturkunskap. Jag vet att jag inte är behörig och har därför min anställning kvar i Sandviken. Men behörigheter och legitimation skulle jag kunna skriva många blogginlägg om. Är det nån som vet var man hittar ansökningsstatistiken? Hur många studenter börjar varje år att läsa till lärare? Hur många av dessa vill bli kemilärare? Mattelärare? Fysik? (väljer bara mina ämnen men många fler saknas i skolan).

 

 

Hur som helst så drar jag ett streck nu. Det är dags att gå vidare. Under mina år som snickare så hade jag nog ett rekord på knappt två år på samma ställe. Sedan var jag fem år i Österfärnebo. Mitt nuvarande personliga rekord ligger nu på drygt åtta år. Det gjorde jag på Söderskolan i Sandviken. Det får räcka.

 

 

Jag kommer att sakna alla relationer på Söderskolan. Relationer till elever jag undervisar. Till elever jag inte undervisar. Till en mängd kollegor. Och jag tror faktiskt att jag ska nämna några som har varit mig nära. Först och främst alla matte/no-människor och då speciellt Staffan förstås. Men också Petra som jag nu överger för andra gången (men snart är vi tillsammans igen förstås). Varför inte komma efter på kemin, Petra.

 

 

Naturligtvis saknar jag redan Conny. Den som jag tror, tillsammans med Staffan är mest lik mig själv. Jag har vid flera tillfällen blivit bortplockad från att ha samma undervisningsgrupper som dig, ConMan. När nu vi blev instoppade i olika fack så blev det liksom en av delarna till att jag drog. Hade det funnits nån vinst för lärare att arbeta i arbetslag, så hade vi alltid gjort så! Nej, vi ska tvingas att arbeta på sätt som tar bort tyngden från våra ämnen. Kom ihåg att du är skyldig mig minst en lunch till också ;-)

 

 

Anette du är ju den som jag alltid haft klass tillsammans med och vi fann ett gott samarbetsklimat rätt snabbt. Jag behöver ha nån som dig som vänder mina egna rätlinjiga (utifrån mitt perspektiv iaf) tankar vid min sida. Du är en klippa!

 

 

Det som jag inte kommer att sakna och det som till slut fick mig att ta beslutet var att jag anser att vi saknar ledning på skolan. Att inte ha nån att vända sig till blir i längden jobbigt och jag tror tyvärr att fler kommer att följa mig i spårer. Inte till Hofors, kanske. Men bort från den skola som fungerade bäst i Sandviken fram till för ca 1,5 år sedan. Jag kommer heller inte att sakna de spydiga svar jag fått när jag ställer seriösa frågor. Jag tycker att det har varit jobbigt nu ett tag och jag anser att anledningen till detta sitter i just bristen i ledningsfunktionen på skolan.

Jag tycker att det här är riktigt olyckligt.

Jag tror inte att jag kommer att komma tillbaka, som var den första tanken.

Jag måste visa vad jag tycker. Och det gör jag på det här sättet.

Hoppas att ni har en bra tid framför er

Det tänker jag ha

//Sveneric

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln