Bra start!

Så har jag träffat alla nya undervisningsgrupper i Hofors, nja inte alla. Ett program är på praktik denna och nästa vecka. Har fått en bra start (tycker jag iaf) med bra kontakter mellan mig och alla övriga.

 

 

Jag försöker repetera matte B och Kemi så mycket jag orkar på ledig tid i mitt fina arbetsrum och jag har bjudit in alla blivande studenter dit om de har några frågor. Även om jag har kunskapen så ligger den ju rätt långt bort i tiden, mellan 15 och 20 år, och det tar tid att sortera fram allt detta igen i en femtioårings mer och mer trögflytande hjärna.

 

 

Viktigast är att allt känns bra. Utom den gamla tegelstensliknande, fyra-år-gamla-dator jag fick 'ärva' av min företrädare. Den suger! Var och tittade på en MacBook Air idag. Om jag visste att jag skulle få logga in på skolans när med en sån under mitt knappa år på Björkhagsskolan, då hade den varit hemma på köksbordet nu. Datorn är så viktig i mitt lärarliv och att få använda samma både i jobbet och hemma underlättar. Rätt mycket. Och om jag tar hem den fyra år gamla tegelstenen varje dag så pajar nog köksbordet, bilen drar nästan två deciliter mer per mil OCH mina vänner skulle skratta åt mig. Vill ju inte att nån skrattar åt mig.

 

 

Kollade också på en liten hjälmkamera. Skulle sitta fint att ha en sån att filma diverse labbar med och sedan lägga ut på nätet. Skulle förstås också passa fint i de vanliga klämmorna som finns i 'min' kemisal ;-) I storlek som ett spectroskop och sladdlös. (Mina PB-känslor svallar över här och det blir nog svårt att fortsätta att skriva). Vill ha, vill ha, vill ha. Tur att man förhandlade till sig en skaplig lön här ;-) Styggan blir lycklig, men den är lätt att gömma.

 

 

Vill också filma mig vid tavlan under vissa genomgångar. Lägga ut på hemsidan. Men allt finns ju redan på youtube... Nån har tänkt till redan. Tur det.

 

 

Jag har fått en bra start. Till glädje för alla mina gamla elever i Sandviken och kära kollegor.
För visst gläds ni med mig?

 

 

Visst ja. En av mina käraste vänner fick idag samtal från Uppsala sjukhus. Infinn dig här snarast! Vi har nog hittat en njure som passar dig... Jag blir så glad och jag längtar tills jag får träffa honom igen. Som en ny människa.

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln