Summering första

Sitter med en god dryck i kökssoffan med datorn på bordet framför. Styggan är i TV-soffan i rummet intill, det enda jag hör är mummel från nåt på spanska från TVn och den gamla klockan som stillsamt tickar fram sekund efter sekund bakom ryggen på mig. Kanske är det något metaforiskt i att tiden går bakom min rygg och att det är mörkt utanför fönstret när jag lyfter blicken från skärmen mellan tangenttryckningarna.

Min yngsta har via telefon berättat att hon har fått jobb i Gävle och ett lugn sprider sig i kroppen efter några dagars oro. Mest från hennes egen sida.

Jag har inte hört nåt från min vän och morsans plastsambo idag efter förra nattens njurtransplantation. Men han är tôlen, den gode smurfen...

Men syftet med kvällens skrivande är att försöka göra en summering av den första veckan som gymnasielärare. Vägen till skolan känns inte rolig. Det är inte skoj att passera krönet på riks-80 och titta ner i gropen med den stora, fula industrin varje morgon. Men samtidigt så vet jag att det är byns livsnerv och ett måste för ortens fortlevnad. Jag löser det genom att ta vägen över Torsåker. Lätt som en plätt. Jag tycker Faluvägen är ful i all sin prakt, lite känsla av Holmsveden, westernstaden i södra Hälsingland. Jag löser det med att INTE svänga höger i rondellen utan fortsätter rakt fram.

Nu är vägen helt OK och jag anländer till oasen i byn, Björkhagsskolan. Känslan av att komma in på skolan är skön och jag vet att en fin dag väntar.


Jag har blivit väl mottagen av kollegor och rektor och jag bara säga, att jag har fått den bästa av starter på en ny arbetsplats. Det känns riktigt bra!

OK, nu till eleverna. Jag undervisar fem olika grupper. Två matte, två naturkunskap och en kemi. Det är många nya namn och det kommer att ta veckor att lära sig dessa. Men känslan har varit kanon. Jag försöker bjuda på mig själv och jag har blivit mycket väl mottagen av alla dessa trevliga ungdomar. Hoppas att ni tycker ungefär som jag.

Jag kan inte säga annat än, Tack alla ni som jag träffat under denna vecka.
Det här kommer att bli skoj. Bara pH-metrarana funkar till nästa gång.
Titrering ÄR skoj!

Sorry for that ;-)
//Sveneric

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln