jag funderar

Det finns så mycket man kan fundera på. Men jag tror att det är bra att gå och fundera. Bara man inte fastnar. Man måste gå vidare, och fundera vidare. Men vad händer om man slutar fundera? Kanske slutar man leva? Kanske mår man bra och bara njuter av livet! Men man håller igång skallen...

 

Just nu lyssnar jag på 'Hypnotisören' av Lars Kepler. Jag är ju en svag läsare, eller kanske inte svag. Jag tog ju mig igenom nästan fem år i lärarutbildningen och den största delen av litteraturen var ju 'in English'. Jag njuter i alla fall av att lyssna på ljudbok. Varje meter bil jag kör nu lyssnar jag på hur Jona Linna funderar på hur mordet på familjen i Tumba gick till. Vem är det som har fört bort Benjamin?

 

Samtidigt så väcker det tankar om mitt eget liv när jag lyssnar på hur Erik diskuterar runt olika fall han hypnotiserat. Är jag också knäpp... Eller rättare sagt. HUR är jag knäpp?

 

Just nu lever jag upp när jag träffar eleverna, eller visst ja. När jag träffar ungdomarna. Samtidigt som jag märker att jag får mer och mer respekt hos dessa trevliga ungdomar, så vågar dom inte än säga riktigt vad de tänker och tycker än. Jo, Elin gör ju det. Och kanske Michelle. Jo och Patric och kanske Jacobsson ;-) Men ibland så kommer det ett 'jo så här gjorde Birgitta' (min företrädare). ..

Samtidigt så efterfrågar mina trevliga 'elever' att jag ska skriva saker på tavlen som dom kan plugga på för att klara sig på proven... Men JAG VÄGRAR! Här är ett exempel... Jag skriver på tavlan 'det finns tre olika typer av muskulatur i kroppen. Glatt-hjärt- och tvärstrimmig. Den tvärstrimmiga finns inuti kroppen i slemhinnor. Den är icke viljestyrd. Medan vi kan styra den tvärstrimiga, (skelettmuskulaturen) med viljan.' Då skriver de av detta i sitt block och sedan rapar de upp den samma på ett prov. Kanske men parentesen och eventuellt med det lilla stavfelet med. Vad har de lärt sig då? Det handlar ju om att sätta ihop kunskapen och göra den till sin egen. Inte utantillkunskap. Eller har jag fel här?

 

Men jag funderar vidare. Jag gör som jag känner för och snart börjar jag nog utmana på riktigt. Den här trädan får inte vara så länge. Jag kan bättre än så här... Vill bättre än så här... Även om jag inte tycker att lektionerna har varit SÅÅ dåliga. Inte ännu iaf. Men jag kommer, jag kommer, jag är nog kanske tillochmednästan där
//Sveneric

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln