ett gammalt tunnelseende

Igår var jag på jakt. Oj, så många år sen senast! I min ungdom, ja alltså fram till nästan fyrtio, så vaknade jag under oktober till december varje lördag och söndagsmorgon, klädde mig snabbt, packade ryggsäcken och hämtade hunden hos mina svärföräldrar (pälsdjursallergi). Sen var det jakt! Jakten gav mig en härlig naturupplevelse och ibland en liten extra kick en form av att lägga ner ett byte. Igår var det dags att återuppleva detta.

 

 

Och som jag återupplevde! Första såten gav upphov till drev nästan omedelbart. Ett råkid blev resultatet. Den andra hundens drev, en rå-get, passerade mig på ca 60m. Det var förstås för långt hagelavstånd och hastigheten var för hög för ett kulskott. Andra såten gav även den två drev vilket resulterade i en andra råkid för dagen. Tredje såten gav drev och en hög puls då drevet buktade mycket fint och flera gånger mycket nära.

 

 

Det var riktigt intressant att återuppleva den här känslan men jag minns anledningen till att jag, mer eller mindre, slutade med jakten. Mina svärföräldrar. Som bodde riktigt nära mig, blev sjuka och gick bort. Min fina hund drunknade i ett stort dike under en jakt samt att skolan tog större och större del av min fritid. Allt det gav mig det tvivelaktiga nöjet att lägga vapnen på hyllan (läs vapenskåpet).
Men igår så gav det mig en liten spännande stund av naturlivet.

 

 

Det här var en liten annan inblick i hur mitt liv ser ut/har sett ut. Eller som förmodligen Staffan skulle ha sagt, en av alla de tunnlar jag har befunnit mig i under en del av mitt mångfacetterade liv. Jag har provat allt. Eller ja, nästan! Min längsta tunnel är fortfarande skoltunneln. Och den ser jag inte varken när, var eller hur den slutar. Det är mitt rekord!
Man ska ju prova allt, utom knark!
//Sveneric

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln