Die?

Men om man nu absolut inte vill adaptera sig då? Man känner att utvecklingen är på väg åt fel håll och man absolut inte vill vara en del av den förväntade utvecklingen av sin omgivning. Man upplever att omgivningen är på väg åt fel håll och magkänslan konstant kommenderar felkommandon till hjärnan. Kan man fly till en alternativt adaptiv miljö då? Till en miljö som passar ihop med sin egen önskeutveckling?

 

Det finns alltid en flyktväg. Det finns alltid en plats för alla och alternativa livsmiljöer. Det betyder dock inte att det är en enklare väg ut. Alternativa flyktvägar är ofta minst lika jobbiga och det kräver både mer tankearbete och kraft att överleva där.

 

Vet inte om jag ska använda mig av uttryck som 'pest eller kolera' eller 'ur askan i elden'? Men vill man utveckling så kostar det. Kostar tid, kraft och tankar. Det är den miljö jag vill finnas i. Den geografiska platsen är mindre viktig.

 

Tyvärr så har jag de senaste tiotal åren funnits i en miljö där utvecklingen går i olika riktningar. Samhället anpassar sig till framtiden med individuella lösningar för varje elev. En utveckling som är helt fantastisk och varje elev ska utvecklas efter sina egna förutsättningar och lärare ska finnas där med våra kunskaper och ge tips på mer kunskap att implementera i dess medvetande. Helt fantastiska mål för Sveriges framtid.

 

Men samtidigt så dyker den då inkompatibla motsatsen upp. En sanning och tyngd som varje lärare varit tvungen att bära varje år med högsta prioritet på agendan. Anpassningen till trängre och trängre ekonomiska förutsättningar varje år.

 

Alltså blir budskapet varje år detta. Utveckla verksamheten i det fria skolvalet med mindre pengar. Det är då som det står 'syntax error' på insidan av mina glasögon. Oavsett hur många timmar, kraft och tid jag lägger ner. Väggen i slutet på återvändsgränden kommer hårt och knackar många kollegor hårt i pannan. Det är här som adaptionen tar slut. Adapt or die!
//Sveneric

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln