lärares arbetuppgifter

I tidningar och på nyheterna har man under året hört mycket om skolan. Nästan bara negativt, som vanligt. Det har handlat om låg måluppfyllelse, mobbing, kursplaner, lärarlöner, brist på pengar, uppsägningar... Och svaret på allt detta är alltid att skolan inte har gjort tillräckligt.

 

Dessutom när nåt går snett i samhället, typ det som händer i Malmö just nu, och inte polisen klarar av att lösa problemet, så är det också skolans fel. Skolan måsta ta sitt ansvar! Och det är klart att skolan ska sitt ansvar för uppfostran av eleverna. Vi måste visa vad som är rätt och fel. Vi måste helt enkelt vara goda förebilder och vara mycket tydliga när något mindre bra händer.

 

Det här ska vi göra samtidigt som kraven i våra kursplaner har höjts. Samtidigt som dokumentationen tar mer och mer av vår arbetstid. Samtidigt som vi ska ta mer av rektorernas ansvar i olika arbetsgrupper. Samtidigt som Vi ska hålla oss ajour i allt som sker i omvärlden och ta in det i vår undervisning... OCH dessutom som vår budget och antalet lärare minskar i skolan varje år?

 

Om vi dessutom till detta lägger att fler och fler lärare önskar hitta arbete i andra branscher, att köerna INTE ringlar långa till lärarutbildningen och att lönen INTE kommer att stiga till den nivå som vi önskar. Då tror jag, utan att överdriva, att det blir svårt att rekrytera lärare i framtiden.

Det kanske inte är nå konstigt att det som händer i Malmö händer just nu?

Jag menar, om det nu ÄR skolans ansvar?

Då har vi fått det samhälla vi förätjänar
Vi välkomnar den nya tiden. Inte med öppna armar
Men genom att stänga in och skydda oss från vår egen omgivning
Välkommen
//Sveneric

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln