om 'skonger'!

Jag är barnvakt till Vilgot Johansson i några dagar på sportlovet. Kan man ha det bättre? Det är liksom ett sätt att vila ut och ändå samtidigt ett sätt att tagga upp. Man hinner ju inte med så många skoltankar, men är ändå rätt aktiv, om man säger...

 

Efter att vara 27 månader och 'rumsren' på dagarna så har ett nytt favoritord, eller favoritplagg dykt upp ur hans mun. Det är ordet skonger. Ibland heter dom kalle skonger. Hans favorit är boxervarianten och idag beskrev han dom som blåa med röda trummor på. Dom är viktiga för honom.

 

Men dom är ju viktiga för mig också! Men jag har funderat under en lång tid över en sak. Alltså jag prenumererar på mina boxers. Många skrattar när jag berättar, men är ju bland det bästa jag gjort! Alltid samma sort, storlek och alla passar varje gång! Kanon, helt enkelt. Behöver aldrig vara osäker på känslan i affären. Slipper klämma och gissa...

 

Men till min fundering. Vad jag vet så finns det en stor skiljelinje i kalsongsorter. Med och utan Y! Även om det här nu, till allra, allra största delen är ett pojk- eller mansproblem. Eller som för mig, ett gubbproblem så är det ändå så pass viktigt att jag måste ställa frågan.

 

Alltså varför finns Y-fronten? Y-front innebär att man liksom ska pilla ut 'den' genom ett hål, vinkla åt vänster, vinkla åt höger sen ut. Och då kan man liksom börja på allvar med själva uppgiften. Ibland händer det att den här uppgiften måste utföras i relativt stor bråttomhet. Alltså, jogga in på toa, ner med dragkedjan (som oftast föregår själva chikanen i Y:et), sen ut, skarp vänster, skarp höger och ut... Sen... Ja ni vet!

 

Jag har aldrig, mig veterligen, använt mig av denna omväg. Jag liksom bara drar ner, över kanten och sen... Så varför finns dessa Y-formade fronter då? Kan det vara tradition? Kan det vara en kvarleva från det hela underställets tid då man var tvungen att även ta av sig skjortan för att kunna dra ner, enligt den nyss förklarade omvägen över kanten? Eller är det så att det bara är jag som behandlar mina 'skonger' på detta sätt?

 

Jag förväntar mig inte så måna svar. Men jag har för länge sedan övergett Y-fronten. Kanske finns de helt enkelt inte längre att köpa? Jag vet inte. Jag prenumererar ju på kalsonger. Och kanske är det inte så konstigt. Y kan ju utläsas nästan som 'why', på ett annat språk. Och det är ju just det jag undrar över också Varför!?

 

Att jag skulle vilja prenumerera på strumpor också, är ju en helt annan historia. Men om inte företagen kan uppfylla mina villkor så, får jag väl klämma i affären en stund till här...

//Sveneric

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln