just nu...

Det ger en otrolig känsla att gå ut i min lilla verkstad och få arbeta med händerna. Det behöver förstås inte vara så många timmar varje dag. Fyra fem timmar räcker. Precis när Vilgot är på förskolan, faktiskt. Nu ska jag fräsa färdigt mina 'tunn-sponter'. Femtiotvå reglar á 4,30 meter. Ger drygt 200 meter fräsning i min gamla fina bordsfräs.

 

Tanken är alltså en stående bastutunna, eller en bastustubbe som en del kallar det (bilder, och tillika min ritning, finns här). Sen gäller kreativitet, tankearbete och kroppsarbete. Framåt hösten kanske jag kan få provbasta.

 

Våren är här, trots att det bara är sista dagen i februari. Känslan är härlig! Jobbet i Hofors har varit tufft med många timmars planering inför varje lektion. Nitton timmars undervisning i veckan har tagit ut sin rätt och jag är glad att jag förhandlade bort mentorsskapet. Annars hade det varit tufft!tås

Nu, efter sportlovet, börjar det bli färre timmar att undervisa per vecka. Däremot när kurserna börjar ta slut så börjar frågorna om 'rester' att dyka upp mer och mer. Ursäkta men några elever är bara FÖR slappa! Att hålla jämna steg är inte alls att tänka på där...

 

Jag trivs dock jättebra och det är jobbigt på ett annat sätt nu. Men jag repeterar och lär mig mycket. Ändå känns det skönt att halvera avståndet till jobbet till hösten igen. Jag gissar på att det blir Söder igen. Men alla dörrar är förstås öppna! Ska isåfall bli skönt att få brottas med 9F till hösten ;-) Jag gillar ju dom, även om jag tror att inte alla gör det just nu. Där finns det utvecklingspotential och vi har ju en tävling att ta tag i...

 

Så blir det nog. Och Mas-Conny får förstås stryka på foten!
Jag kommer att vara stenhård mot dom som inte vill vinna den matchen!

//Sveneric

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln