Inför hösten...

Så är beslutet taget. Jag vet var jag ska jobba i höst. Jag tog beslutet i går. Trots att jag låg nedbäddad i sängen hela dagen. Pendlade mellan frossa och svettningar. Det här är fjärde gången denna termin som jag är hemma och är sjuk!

 

Under mina drygt åtta år som jag var på Söder var jag sjuk vid ett och ett halvt tillfälle. Så det här känns inte bra. Igår skulle betygen vara inskrivna för treorna. Det här kom bara så olägligt.

 

I torsdags var jag hela dagen i smedjan i Gysinge, Sjutton elever och två lärarkollegor provade på smide. Ingen var besviken när de åkte därifrån och alla hade smitt sin egen krok. Några med lite mer hjälp än andra. Jag stortrivs vid härden och städet. Priset är fantastiskt lågt och jag ställer gärna upp som smidesledare igen med de grunda kunskaper jag har. Åtminstone får jag ju ansvara för hyran 40 kr per timme och elev. Inkl kol och järn! Det ni! Underbart t att få prova på.

 

Nu sitter jag här som vanligt, som alla lördagar, vid köksbordeet med kaffe. Kroppen är tillbaka och jag ska försöka göra nån nytta idag. Styggan har sin femtioårsfest idag med GustavsMor (läs grannfrun) och mitt vanliga dåliga samvete är idag riktat mot min granne Mats, som jag lämnade i sticket igår. Han fick plocka och jobba själv i femtioårsfestens folkparkstema igår. Tält och dansbana är uppställda. Entrestämpel utprovad. Det är bara folket och en liten, liten berusning som saknas, utöver pilkastnings-, ringkastnings-, bollkastnings-, lotteristånden som ska ställas upp... Stämningen kommer att bli hög i Långängarna ikväll.

 

Grattis igen kära Styggan. Och förstås Monica, alias GustavsMor.

 

Jo, och jag kommer att jobba på Söderskolan i höst! Det är bara så!
//Sveneric

 

.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln