Adieu Hofors, I'll go South now!

Det känns bra att det blir Söder i höst. Tiden i Hofors har varit kanon, men ensam. Självvalt? Visst! Men i överlevnadssyfte! Det jag minst kommer att sakna är resvägen. De senaste veckorna har varit grymma med fyra kursavslutningar och två nationella prov i matte. Sen alla dessa elever som vaknar i elfte timmen och ska helt plötsligt lämna in rester för att klara kursmålen och därmed bli 'godkända'. Det här är ett system som inte är bra! Jag har heller ingen aning om hur man bör göra istället. Men det här fungerar verkligen inte!

Kanske ska man följa skolverkets riktlinjer om hur arbeten som kommer in för sent ska behandlas? Men jag vet att vi inte får säga att vi det är för sent för bedömning. Vi ska ju väga in allt när det är dags för betygssättning.

Men jag är riktigt sliten och sällan har jag längtat så till ett sommarlov. Tack alla härliga elever i Hofors! Ni har varit kanon!

Det andra jobbet jag fick kunde ju inte förhandlas upp till mer än 80% (och 20% till som vikarie). Nu går jag och funderar hur jag skulle ha gjort om RL hade erbjudit mig 100% enligt schema. När det hade varit dags att välja Mellan två jobb och Söder var det ena! Kanske hade jag iaf valt att gå tillbaka till Söderskolan ändå? Man vet ju vad man har men man vet inte vad man får. Hur som helst så ska jag tänka på min 'image' vid återinträdandet. Jag ska försöka att vara lite annorlunda än tidigare. Jag vet att det är svårt att vara nån man inte är och jag har vid flera tillfällen sagt att man inte KAN ändra sin personlighet. Så vi får väl se.

Ett litet EM-bytips har blivit till och kommer att administreras från denna sida under de närmaste veckorna. Om nån mer vill vara med är det bara att höra av sig. Men före matchstart imorgon. Man kan välja wordfilen och bifoga till min adress också. Behöver inte lämnas i handen. Mest för att det ska bli ännu roligare att titta på forboll denna EM-sommar...

Mest ser jag fram emot att bli bjuden på tårta av blivande 8E. Det är dom ju skyldiga mig! Sen ska det ju bli skoj att träffa Alex och Nellie och alla de andra igen. Jäklar vad de ska få jobba i höst! Vi ska ju bli bäst tillsammans!
//Sveneric

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln