Bloggsvar till Edvard Jesninger

Jag skrev ett bloggsvar men jag ser inte att det 'fastnade'. Vet inte om det måte godkännas först av dig eller nåt. Jag gillar inte blogger på detta vis eftersom det har strulat tidigare med just den bloggleverantören... Men här finns det nu iaf.

 

I en tid där lärares arbetsuppgifter inte direkt har minskat känns det väldigt enkelt att även lägga ut ämnesfortbildningen som vårt eget ansvar. Som det har varit så har ämnesfortbilningen inte prioriterats och därmed helt försvunnit. Tidigare hade vi i regionen möjlighet att besöka högskolan under höstlovet för att prova på laborationer, eller liknande. Men det var längesedan, i de här trakterna iaf.

 

Ämnesdidaktiken diskuterar vi i ämneslaget, nästan varje dag och är verkligen vårt eget ansvar. Men fakta i ämnet är delvis färskvara. Det tillkommer kunskap och kunskaper förändras och utvecklas i tex naturvetenskapen och den kommer vi inte att tillgodogöra oss, är jag rädd för. Vi kommer alltså att hänga upp vår undervisning på 'gårdagens' kunskaper. Det är oroande.

 

När de 45 timmarna per vecka är slut så måste vi söka vidare efter denna kunskap. Men det är väl det som är vårt 'kall' för de som orkar, och vill, uppleva den känslan vill säga. Tyvärr så tror jag att många redan har gett upp där.

 

Så du har väl rätt. Det är vårt ansvar att i våra timmar av planering se över vad som tillkommit så att vi vet att vi inte presenterar gammal kunskap. Men samtidigt så är det väl rektorernas roll att se till att lärare överlever sin vardag och därmed se till att det finns möjlighet att utnyttja tillfällen på våra högskolor och universitet utan att genomföra hela kurser.

 

Men så har du ändå fel. Jag tror att det måste finnas arrangerade tillfällen för, ska jag kalla det, ämnesrepetition och ämnesuppdatering? De tillfällena finns inte tid att arrangera utöver det vi redan gör. JA, du förstår säkert...

 

Jag frågade dig en gång tidigare om du har koppling till Sandviken, men fick inget svar. Kan väl inte finnas så många med efternamnet Jensinger? Men den jag pluggade lite med kallades allmänt Eddie och jag hette Andersson, på den tiden;-)

//Sveneric

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln