Äntligen skolstart (snart iaf)

Efter ett långt sommarlov (och blogguppehåll) så inser jag att skolan har varit helt bortkopplad under hela sommaren, men nu börjar suget på kännas tydligt. Längtan efter att få vara kreativ tillsammans med en massa trevliga ungdomar i syfte att skapa kunskap. Sommaren har annars varit både bra och dålig. Den dåliga delen behöver jag inte orda så mycket om. Alla ni förstår ändå att jag tänker på vädret.

 

 

Den bra delen, eller egentligen de bra delarna, av sommaren började med två och en halv vecka lyssnande på ljudböcker. Trilogin av Stieg Lasson tar tid att komma igenom. Efter att ha sett filmerna först och sedan lyssna är väl inte att föredra kanske. Men egentligen så uppskattade jag bara den tredje delen ordentligt. De första två gav inte den känslan som alla i vanliga fall beskriver. Men den tredje lyfte filmen ytterligare.

 

 

Den andra bra delen är att jag har byggt ut min stuga ca 20 kvadratmeter. Den är nästan klar invändigt men lite arbete återstår utvändigt. Det här har varit mycket kreativt och utmanat hjärnan ordentligt. Det är ju trots allt 25 år sedan jag slutade mitt snickarliv. Resultatet känns bra och det nya sovrummet kommer att passa ypperligt bra runt den stora fina sängen. Händerna har besmyckats med några nya sår varje dag. Kroppen (läs händerna) har tydligen anpassat sig bra till läraryrket. Blod, stickor och svordomar har blandats på tillkapade takstolar och gipsskivor. Helt ensam (ja nästan) så förvandlades en gammal sommarstuga till en liten villa på tre rum och kök.

 

 

Men nu är det bara sex dagar kvar till jag är tillbaka i Sandvikens kommun och då speciellt Söderskolan. Det ska bli skoj att träffa alla 'gamla' kollegor och några nya på måndag. Det betyder att det är 13 dagar till jag möter mina gamla undervisningsgrupper efter min lilla utflykt till Hofors.

 

 

En ny rektor har jag visst fått också. Det ska bli myket intressant att se om han matchar mina förväntningar. Det har nämligen inte de senaste gjort. En rektor är bara så viktig för vardagen i skolan.. Varför har dessa ledare förvandlats till administrativa figurer bakom stängda dörrar när de behöver finnas i korridorer, klassrum och vara bollplank till sina lärare. Till mig!

 

 

Nåt måste göras åt skolans administrativa galenskap. Lärare ska utmana sina elever med fantasifulla och kittlande uppgifter. Det är dags för strejk nu!
//Sveneric

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln