ny utmaning... Men var?

Tvåochenhalv vecka ledigt/vila, fem veckor snickare. Så blev sommaren! En bra sommar där många minnen och kunskaper inom träyrket repeterades och nyskapades. Bortsett från att vädret hela tiden letade platser att sätta in sina berömda käppar i det lika berömda livshjulet så är jag riktigt nöjd med sommaren. Många golfrundor har förblivit ospelade och ibland upplever jag det som att ännu en tunnel i mitt liv är på väg att avslutas.

 

 

För att fungera som jag själv önskar i mitt yrkesliv så behöver jag utmaningar. Att vara lärare idag är i sig själv en utmaning, förstås. Men utöver det behöver det behöver jag nåt mer att hänga upp mina tankar, min tid OCH mitt liv på. Jag har ju hittills lagt timmar, veckor och månader på matematikundervisningen, utöver de annars så vanliga schematimmarna, om än färre än med ett vanligt dito. Men nu behöver jag nåt nytt att engagera mig i. Tunnlar öppnas och tunnlar stängs. Det måste hända nåt i mitt liv.

 

 

Klart att jag har min snickarverkstad att lägga tiden i. Att göra en 'Börje', ligger dock inte för mig även om det kanske skulle vara bästa för mig och för resten av mitt liv. Nä, jag behöver en ny utmaning och den får gärna ligga inom skolans underbara värld för där trivs jag allra bäst. Jag har ju trots allt 19 år kvar att arbeta. 70 har hela tiden varit min pensionsålder och om eleverna vill ha mig kvar så ställer jag upp. Men jag accepterar älgjaktstanken i 'Populärmusik från Vittula'. Om jag blir gaggig så måste jag stanna hemma!

 

 

Jag är engagerad i min livsuppgift. Bara jag gillar och får ut något av den själv också, förstås.
Jag trivs bättre i mina elevgrupper än i konferenser av arbetslagskaraktär.
Jag längtar tillbaka till 'högstadiet' och det finns ingen annan än Söder jag kan tänka mig i kommun. Just nu iaf...


Jag känner att jag måste skriva mer om hur arbetslaget förstör en skolas samarbete, ur mitt perspektiv. Ja ja. Jag tar det sen. Nu ska jag lägga plåttak.
Hörs//Sveneric

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln