att ständigt leva i finnskogen

Glädjen i att få börja jobba igen fanns väl till stor del i att kroppen var trött efter fem veckors intensivt snickrande. Men också i att få en nystart på den skola jag trivs allra bäst på, Söderskolan! Trevliga kollegor samt en hög och skön atmosfär. Dock i en relativt tråkig byggnad. Glädjen fanns också i att snart få träffa mina tidigare och några nya elever. Att så sakteliga få börja känna min nya rektor och börja utveckla samarbetsformer med honom.


Men i samma stund som jag såg den stol jag lämnade i oktober förra året. Sjönk ned i densamma, såg mig omkring så kom olustkänslan i att aldrig ens varit borta. Att jag bara drömt mig bort ett tag från mina kollegor... All den glädje som fanns när jag klev på moppen hemma i Långängarna förbyttes till 'been there, done that'! Lite som 'livet i finnskogarnas' än så går det upp, så går det ner, så går det upp (Conny, det är en gammal vals som med fördel spelas på dragspel och fiol).


Så dagen som började i glädje över att vara tillbaka vändes uppochner rätt snabbt. Så nu börjar arbetet med att vända upp igen. Det är den roliga biten i denna valsmelodi (Conny, vals går i tretakt. Liksom en stark 'etta', sen två-tre.Och man kan röra sig till detta. Dansas med fördel på bröllop...)

Nä, man ska vara noga med var man parkerar.
Nåt jag bör tänka på
//Sveneric

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln