Saknad

En fin person gick bort igår. Du fanns med i mitt liv under ungefär trettio år som lite av en extrapappa, men mest som en stor vän. Vi var båda bondpojkar och pratade samma språk. Vi hade alltid nåt litet 'skojgräl' på gång och vi skrattade mycket tillsammans.

Under den senaste tiden har en stor klump av dåligt samvete funnits i mitt bröst. Ändå har jag inte förmått mig att hälsa på dig under din tid på sjukhuset. Jag vet att det är oförlåtligt av nån som kallar sig din vän, men kraften har inte funnits och jag har som vanligt gömt mig bakom mitt jobb. Jobbet som jag älskar men som samtidigt tar bort glöden att hålla fritidslivet och alla kontakter levande. Samtidigt så vet jag att det finns ytterligare en anledning till mitt uteblivna besök och som ligger drygt trettio år tillbaka i tiden.

Just nu vet jag inte var dina tankar finns. Om de svävar runt i rymden, om de ligger och lurpassar på nån nyfödd varelse att förgylla eller om de redan är på väg mot Hälsingland. Mina tankar finns i alla fall hos alla härliga stunder tillsammans med dig. Här i mitt hjärta alldeles bredvid minnena från Farsan. Där kommer de att finnas länge länge tills de atomer som en gång fanns i oss åter träffas i nån kemisk reaktion i det eviga kretsloppet.

Rune. Jag saknar dig!
//Sveneric

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln