livets siffror

Nytt år=Nya möjligheter... Slitet uttryck, men stämmer fortfarande. Allt man inte gjorde under tolvan kan man göra under innevarande år. Ja, eller nästan allt. Lite styrs mina händelser av ekonomiska möjligheter och sunt förnuft också.

 

När jag blev morfar för första gången insåg jag, delvis med lite hjälp av dottern, att mitt första barnbarn helt klart går i morfars fotspår. Jag eller lite iaf och jag hoppas att han till en mycket större del har ärvt en större del gener av sin far. Men att vara född i månad elva den tjugoandra. Ha en födelsevikt på tretusentrehundrafyrtiofyra och vara femtiofem centimeter lång kan ju bara inte vara en tillfällighet. Eller vad sägs om det numeriska sambandet 11 22 33 44 55 annars?

 

Häromdagen ramlade jag över att annat samband av en ren tillfällighet när jag satt och delade upp året i primtalsfaktorer av rent nöjes skull (2013 = ). Ut kom alltså just den där lördagsnatten när farsan var ute och spelade dansmusik och morsan fick springa (nåja, hon kanske ringde) till grannen för att få skjuts till BB. Snöstorm var det tydligen också...

 

När jag blev stolt far för första gången var jag 24år, 2 månader och 1dag gammal. Precis som min far var när han blev pappa för sin första gång.

 

Så siffror och tal har en viktig plats i mitt liv även om sifferminnet har försämrats avsevärt sen jag slutade snickra 1987 (som förstås är ett primtal som naturligt slut i snickarlivet). Ändå önskade jag förstås att jag vore mycket bättre på att se dessa samband i talens underbara värld. Men jag tränar...

 

Nu väntar jag på mitt tredje barnbarn som har planerats till den 23 denna månad. Lite skoj är ju det också. Hoppas det datumet håller. För då blir det samma siffror i månad och dag som det är i året. Om barnet sedan får 0213 eller 3120 i de fyra sista så blir ju lyckan total. Så välkommen 2013-01-23-3120 mitt kära barnbarn. Men i främsta rummet så ska det förstås komma ett helt fantastiskt syskon till en lika fantastiska storebror. Oavsett siffror och kön. Lycka till mina kära...

Numbers rules!

//Sveneric

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln