Föreläsare

Snart börjar jobbet igen. På tisdag för vi igång med en föreläsning med den 'nya gurun' inom kommunen. Man har lyckats engagera Göran Svanelid som föreläsare till kommunen. För ett antal år sedan hade vi nog Per Måhl som guru i kommunen. Nu är det Svanelid som tagit över den rollen på min hemmaplan. Jag gillade Måhls sätt att se på skola och bedömning, men jag gillar också Svanelids.

 

Undrar om det finns motsättningar mellan deras sätt att se på LGR-11 eller om det var så att Måhl var LPO-94-guru men som försvann genom den nya läroplanen? Men jag minns att jag har sett nån föreläsning med Måhl nyligen (i LGR-11-anda) som jag uppskattade lika väl som jag uppskattar Svanelids sätt att se på förmågorna.

 

Nåja. Jag är en svag läsare och det skulle ta mig veckor att läsa och förstå likheter och skillnader mellan deras sätt att se på bedömningen i skolan. Dessutom förstöra tid för min återhämtning och för lektionsplanering. Då är det tur att arbetsgivaren bestämmer åt mig. Det spar tid till mina egna tankar och mitt eget liv.

 

Jo jag vet att det har blossat upp en liten konflikt mellan de båda. Jag är dock inte säker på vilka skillnader och likheter som finns mellan de båda. Kanske handlar det helt enkelt om striden om marknadsandelar (läs pengar)? Liksom Zlatan måste ta ut så mycket som möjligt under sina storhetsår, så måste kanske även dessa två göra det och jag undrar om storleken på gaget för Svanelids halva dag i världsmetropolen Sandviken. Nu är intresset mycket stort för denna föreläsning i kommunen och det blir inte så många hundralappar utslaget per lärare. Dessutom är vi ju rätt svältfödda inom skolan på god fortbildning. Så jag är mycket positiv till företeelsen.

 

Men som min egen 'guru' brukar uttrycka det. Vem ska man tro på, tro på, tro på när? Tro på när allt är så här? Jag hoppas ändå på ett lyckligt slut...

//Sveneric

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln