Gammal kunskap?

När jag i fredags kollade ’på spåret’ hörde jag några takter ur en gammal psalm och direkt, så ateist jag är, sjöng texten för min fru. Tänk att min mellanstadielärare satte såna spår, så här drygt 40 år senare. Jag lovar att jag inte en enda gång på dessa 40 år har sjungit den! Ändå satt den ’som en smäck’ i fredags. Men om man har repeterat något så finns kopplingarna mellan nervtrådar och synapser tydligen kvar. Gott det. Men är det nödvändig kunskap? I kyrkan finns det ju psalmböcker!

Minnesträning är nog inte så dumt och stoffet är kanske av mindre betydelse? Det är idag mer regel än undantag att sjuorna som kommer till oss på ’hög’ inte kan multiplikationstabellen. Så om psalmer inte tränas på mellanstadiet idag så kanske Thore Skogmans gamla slagdänga ska sjungas. http://korta.nu/R34

Men kan det vara så här? VI nöter in kunskapen genom ramsor och minnesregler, för att använda det om 40 år? Räcker det inte att lära sig att lära? Så länge vi har internet kan vi ju googla upp allt! Varför går barn och ungdomar i skolan då? Då blir ju liksom minneskunskaper överflödiga. Allt vi behöver kunna är bara några tangenttryck bort

Kan kunskapssynen ha förändrats? Eller är det så att den inte har förändrats, men samhället har och här står vi och stampar. Biter oss fast med näbbar och klor i en ny verklighet som alla ser. Utom skolans försvarare. Din klara sol går åter upp…

Jag vet inte. Men det här är förhoppningsvis en start till att påbörja mitt skrivande igen. Jag behöver skriva av mig lite bitterhet som min några personer hos nuvarande arbetsgivare har gett mig och som är grunden till att jag den 19de december sa upp mig efter drygt 15 år i kommunen.

I´ll be back
//DonQ

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln