Längtar bort nu...

Visst känns det lite konstigt. Njae, eller kanske inte konstigt ändå. Men jag har ju jobbat i Sandviken sedan september 1998. Även om jag inte tog examen förrän december 1999, så fick jag min anställning i kommunen och en månadslön på 15 000 kronor. Dessförinnan hade jag haft ett utbildningsvikariat på nästan två år mellan 1993 och 1995. Det betyder att jag i nästan sju år åkte söderut till Norrlands sydligaste skola. En fin liten byskola för f-9 och jag trivdes jättebra där. Men när min yngsta dotter började på Söderskolan så bad hon att även jag skulle flytta dit.

Jag har ju hunnit med en del grejer ändå och känner mig faktiskt riktigt nöjd med min tid i Sandviken. Men så sticker min bitterhet igenom igen och så inser jag att några chefer inte alls känner sig lika nöjd med min insats, tyvärr. Jag måste skriva av mig all bitterhet från Sandviken innan jag kan bli den vanliga glada person och glädjespridare som jag faktiskt kan vara. Så idag har jag skrivit på för Gävle kommun, närmare bestämt för Sofiedalsskolan i Valbo. Jag börjar den 19de mars.

Jag känner mig mycket nöjd med mitt val och förstår att det kommer att hända mycket i framtiden med mitt fina yrke. Men bristen på behöriga lärare kommer att öka i samtliga ämnen på just högstadiet. Det är enklare att rekrytera både till de yngre årens- och till gymnasiets lärarutbildningar just nu.  Så länge som alla ni som inte jobbar i skolan inte uppskattar vårt arbete, inte anser att vi är värda högre lön och våra lov, så kommer lärarbristen att öka och era barn och barnbarn kommer att ha ett antal outbildade människor som arbetar som lärare.

Det är faktiskt så att det är ni som avgör era barns framtid. Tala gott om skolan och om era käras lärare. Men förvänta er inte att dagens skola ska påminna om den skola ni själva gick i. Det är därför ni måste lita på dagens lärare. Vi kan det här bättre än er. Det är vi som är proffsen. Det är vi som är lärare.

//DonQ

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sofia Eriksson » Till beslut...:  ”Men Sven-Eric, vi vet inte vad som passar, sånt visar sig, jag tycker synd om de..”

  • Svenerig » mitt älskade jobb:  ”Tacksam för alla tips. Inte minst ditt, Sofia. Men jag är nöjd med min dag när j..”

  • Sofia » mitt älskade jobb:  ”Jag förstår dig. Vet du vad jag tycker? Sök dig till Kriminalvården. Mja, på rät..”

  • Edward Jensinger » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Nja, jag är nog inte en sådan rektor som nedvärdar vikten av mig själv. Jag vet ..”

  • Sveneric » Bloggsvar till Edvard Jesninger:  ”Jag anser att rektorer gärna vill nedvärdera in roll i skolan. Men att vara ansv..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln